Vill du annonsera här?
Som företagsmedlem betalar du 750:- för annons på hemsidan eller 1 500:- för hemsida + tidning. 
Priset för icke företagsmedlemmar är 1 000:- på hemsidan eller  2 000:- hemsida + tidning.
Alla priser är exklusive moms.
Annonserna ligger kvar tre månader efter införandedatum. 
Hör gärna av dig om tjänsten är tillsatt och du vill att vi ska radera annonsen tidigare.
tandteknikern@dentallab.se


Image

Digital Master till Ivoclar Vivadent AB

Ivoclar Vivadent är ett av världens ledande tandvårdsföretag med cirka 3500 anställda. Vi är kända för vår långa erfarenhet och höga kvalitet, med fokus på innovationer. Vi är ett hållbart familjeägt företag med en långsiktig vision som styrs av starka värderingar.

Our mission is making people smile
Vårt mål är att skapa leenden. För att uppnå detta söker vi medarbetare med nya idéer, mod, stark drivkraft som delar vår passion. Vi erbjuder en arbetsmiljö som kännetecknas av ömsesidig respekt och nära samarbete. Vill du bli en del av vårt team idag?

Helt ny tjänst
Ivoclar Vivadent Nordic AB tar ytterligare ett steg inom den digitala utvecklingen och förstärker organisationen med en Digital Master för Sverige & Norge. Det digitala affärsområdet är under stark utveckling och vår PrograMill-familj utökas under 2021. Ivoclar Vivadent har gott renommé när det gäller innovativa lösningar och arbetsflöden på tandtekniska laboratorier.

Den vi söker ska ha bred kunskap inom området digitala arbetsflöden samt CAD/CAM både på labb och på klinik. Det är en stor fördel om du tidigare har arbetat med försäljning. Du ska ha en säljande personlighet och ha lätt att umgås med nya människor. God organisationsförmåga är en viktig egenskap.Vi söker dig med egen drivkraft och initiativförmåga, stor flexibilitet och ambitionen att arbeta självständigt.

Tjänsten som Digital Master sker mestadels ute på fältet och kräver regelbundna resor i Sverige och Norge. Du kommer att möta våra kunder både fysiskt och digitalt, för att sälja in den digitala produktportföljen samt supporta kunder regelbundet.

Arbetsbeskrivning:

 • Presentation och försäljning av produktportföljen Ivoclar Digital
 • Utbildning av Key Opinion Leader, deltaga på utställningar/mässor, hands-on kurser, undervisning på universiteten
 • Support till Wieland & PrograMill kunder
 • Planera försäljnings- och marknadsaktiviteter inom affärsområdet Digital
 • Stödja våra återförsäljare i försäljningskedjan
 • Du rapporterar till Country Manager

Din profil:
Utbildad tandtekniker med kommersiell kompetens, IT-kompetens inom CAD/CAM-teknik, försäljningserfarenhet inom tandvård eller på någon annan marknad.
Engelska i tal och skrift, och ett nordiskt språk som modersmål.
Körkort B

Kontakt:
Robert Forsberg, Country Manager Sverige & Norge, robert.forsberg@ivoclarvivadent.com +46 70 569 92 96

Vi ser fram emot din ansökan och sista ansökningsdag är den 1:a feb 2021.
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningsprocessen.

Inlagt 14/1


Tandtekniker/ Digital Lab Trainer

Dentsply Sirona Nordic (sälj- och marknadsorganisation för Norden) består av en organisation med totalt ca 90 medarbetare, varav mer än hälften är fältsäljare, spridda på de olika nordiska länderna och lokalkontoren i Stockholm (Skarpnäck), Mölndal, Oslo, Köpenhamn och Esbo. Vi har 4 olika säljteam med specialister för att täcka hela produktbredden: PRE (Preventive, Restorative, Endodontic), Implants, Digital Clinic och Digital Lab.

Tjänsten – Digital Lab Trainer
Den digitala utvecklingen fortsätter inom tandvården som helhet och i synnerhet inom Lab segmentet. Dentsply Sirona har en unik position för att kunna utveckla digitala arbetsflöden och tekniker som korsar över terapi, material, kliniker, Lab och IT lösningar. Vår digitala Lab satsning fortsätter och intensifieras med nya lösningar och innovativt tänkande.

I takt med detta utvecklas även vår organisation på nordisk nivå där vi nu förstärker upp med en tandtekniker med en bred förståelse för digitalt arbetsflöde och hela den digitala processen från klinik till färdig produkt på labbet. Vi utlovar att den ena dagen inte blir den andra lik. Du kommer att svänga dig mellan tekniska utmaningar i form av support, utbilda nya och gamla kunder och att vara en viktig del i säljarbetet för våra Lab säljare i hela vårt digitala sortiment. Du kommer att möta kunder både fysiskt på Lab och genom digitala mötesformer. Du är säljorienterad och genuint intresserad av Lab relaterade lösningar, är van vid att själv strukturera din arbetsdag, har en positiv inställning och förstår och uppskattar värdet av att vara en del av ett litet dedikerat team där alla ställer upp för varandra.
Tjänsten som Digital Lab Trainer är en fältbaserad roll som utgår från vårt Stockholmskontor och rapporterar till Commercial Manager Lab Nordic.

Rollbeskrivning
Du supporterar dina kollegor genom att göra CAD/CAM demonstrationer och utbildningar både i säljprocessen för nya kunder och vidareutveckling av befintliga kunder i vårt inLab system. Det sker via kundbesök, utställningar, vårt showroom i Stockholm eller via web.

Arbetsbeskrivning

 • Självständigt utbilda, aktivera, utveckla och supportera inLab kunder i de nordiska länderna
 • Supportera Key Opinion Leaders,  KOL´s och First Line support hos återförsäljarna i Norden
 • Internutbilda inom digitalt workflow
 • Delta i kundbesök och andra aktiviteter såsom utbildningar och mässor för att driva försäljningen inom inLab. Antalet övernattningar uppskattas till ca 30–40 per år.

Kravprofil

 • Eftergymnasial utbildning
 • Flerårig erfarenhet som Tandtekniker eller Dental- IT teknisk erfarenhet
 • Mycket goda CAD/ CAM kunskaper
 • Intresserad av teknik/system- Digitala flöden
 • God stilistisk förmåga i svenska och engelska
 • Bostadsort, Stockholm
 • Körkort
   

Meriterande

  • Goda kunskaper i exocad och 3shape
  • Erfarenhet av nordiskt arbete
  • Övriga språkkunskaper är meriterande

Kontakta Lennart Bäckman Commercial Manager Lab Nordic via lennart.backman@dentsplysirona.com eller telefon +46 73 6251575 om du har frågor om rollen som Digital Lab Trainer

Välkommen med din ansökan senast den 17 januari 2021. Vi ser fram emot att höra från dig.

Inlagt 4/1Instruktionstandtekniker till Umeå

Institutionen för odontologi består av cirka 60 medarbetare och bedriver undervisning på tandläkarprogrammet och odontologisk forskning. Vi söker en instruktionstandtekniker till vårt lärarteam på tandteknikerutbildningen.

Om oss
Alltsedan 1964 då tandteknikerutbildningen startade i Umeå har vi utbildat över 600 tandtekniker. Tandteknikerprogrammet i Umeå är en av Europas modernaste tandteknikerutbildningar.
Vi undervisar CAD både på exocad och 3shape som finns installerade på våra 12 arbetsstationer, men vi undervisar även konventionell tandteknik. Utbildningen är populär och ett allt större antal studenter söker Umeå i första hand. Vi behöver förstärkning av en tandtekniker som är intresserad av undervisning och som skulle tycka att det vore stimulerande att hjälpa till att forma framtidens tandtekniker.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser huvudsakligen praktisk undervisning och handledning av tandteknikerstuderanden, samt framställning av demonstrations- och arbetsmaterial för undervisning.
Bland arbetsuppgifterna ingår bedömning av studenternas praktiska arbeten, handledning av studenter i CAD-design och i praktiskt arbete. Exempel på moment att handleda: uppvaxning av tänder med inriktning på träning i tandanatomi. Framställning av helproteser, partialproteser samt metallkeramik, zirkonia och bettskenor. Viss handledning inom tandläkarstudenternas kurs i tandanatomi.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kandidatexamen i tandteknik och flerårig erfarenhet av tandteknikeryrket. God erfarenhet av modern CAD/CAM-teknik är ett krav. Vidare är god förmåga att kunna undervisa på svenska ett krav.
Arbetet är utåtriktat och vi söker därför dig med god servicekänsla och förutsätter såväl möjlighet till självständig planering som gott samarbete i grupp. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Pedagogisk utbildning/kurser i pedagogik är meriterande. Så är även erfarenhet av att hantera exocad, 3shape och ASIGA Max-printern.
God datorvana och erfarenhet att arbeta med bild- och filmredigering samt goda kunskaper i engelska är också meriterande.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://www.umu.se/utbildning/program/tandteknikerprogrammet/

Villkor och ansökan
Anställningen är tidsbegränsad till tolv månader och avser heltid.
Din ansökan ska vara inkommen i Universitetets e-rekryteringssystem senast 7 januari 2021.

Fullständig ansökan innehåller:
CV med meritförteckning
Personligt brev där du beskriver på vilket sätt du passar för anställningen
Har du frågor kring innehållet i anställningen är du välkommen att kontakta pedagogiskt ansvarig Anders Berglund anders.p.berglund@umu.se.
Vid frågor om rekryteringsprocess eller arbetsvillkor är du välkommen att kontakta HR-samordnare Elin Enqvist elin.enqvist@umu.se

Välkommen med din ansökan!
https://www.umu.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/instruktionstandtekniker_368706/

Inlagt 6/12


Titanbron AB söker Cad/Cam-
och metalltandtekniker


Vi vill gärna att du brinner för det du gör och att du har tidigare erfarenhet av arbetsuppgifterna.
Hos oss finns möjligheter att utvecklas om du har ambitioner att nå långt i din yrkesroll.
Du ska vara serviceinriktad och ha tandteknikerexamen.
Tillträde snarast möjligt.

Skicka din ansökan med CV till: dag@titanbron.com
Läs mer om oss: www.titanbron.com
Laboratoriechef Dag Mårtensson

Inlagt 1/12


Image
Inlagt 17/11

[/cs_column][/cs_row]

Erfaren tandtekniker till Östersund

Nyströms Dentalteknik AB i Östersund söker en självgående, noggrann och driven tekniker med kunskaper inom emax, zirconium och implantat.
* Minst 5 års erfarenhet.
* Vi arbetar med exocad.
* Ett måste är att behärska svenska språket i tal och skrift.

Lön enligt överenskommelse.
Vid intresse ring Per Nyström 070-588 16 47

Inlagt 5/11

 


Clinical Implementation Specialist till Stockholm

Om Dentsply Sirona
Dentsply Sirona är världens största tillverkare av professionella tandvårdsprodukter med en 130-årig historia av innovation och service till tandvårdsindustrin och patienter över hela världen. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför ett komplett utbud av tand- och munhälsoprodukter, inklusive allmän tandläkarutrustning, med en stark portfölj av varumärken i världsklass. Dentsply Sirona Nordic består av en organisation med totalt ca 90 medarbetare, varav mer än hälften är fältsäljare, spridda på de olika nordiska länderna och lokalkontoren i Stockholm, Göteborg, Oslo, Köpenhamn och Esbo.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Clinical Implementation Specialist har du en viktig roll där du kommer att få jobba med en spännande produktportfölj som ligger i framkant inom den digitala tandvården. Du kommer att få vara med och bygga upp vårt arbete inom produktportföljen SureSmile – målsättningarna är höga och vi satsar mycket.
Vi kommer att se dig som en viktig spelare i din roll som länken mellan oss och kunden. Du kommer få vara med och guida tandläkarna mot en ny mer digital framtid. Vi är ett dynamiskt företag som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och du kommer att ha ett tight samarbete med ett stöttande och engagerat team. Vi har ett kontor i Skarpnäck där du kan träffa dina kollegor. Vi lovar dig att du kommer ha kul på jobbet samtidigt som du kommer få vara med och driva utvecklingen framåt.

Under senare år har en ny och spännande behandlingsform inom ortodonti (tandreglering) vuxit fram – det handlar om ”clear aligners”. En behandling där patienten efter en digital behandlingsplanering får ett antal transparanta tandskenor som förflyttar tänderna i önskad riktning.
Affärsområdet är en digital plattform för planering av patienter inför ortodontisk och/eller protetisk behandling. Detta innebär att hela arbetsflödet är digitalt – från att samla in patientdata till planering av patientbehandlingen SureSmile plattformen.
Som världsledande företag inom dentalmarknaden är det nu dags för Dentsply Sirona att lansera SureSmile som är vår produkt inom detta spännande och starkt växande område. Till denna organisation söker vi nu en Clinical Implementation Specialist SureSmile med bostadsort Stockholm.

Vem är du?
Som Clinical Implementation Specialist SureSmile ansvarar du för utbildning och support av kunder som ska börja med eller redan använder SureSmile. Utbildningarna kan ske antingen digitalt, på kliniken eller annan extern lokal.
Vi söker dig som tycker att det är spännande att jobba med digitala arbetsflöden inom tandvården. Du kommer att tillhöra en nordisk organisation där samarbetet har en central roll för att utveckla våra affärer. Du motiveras av att utveckla och utbilda kunder i stort som smått. Du är lyhörd och flexibel för kundernas olika behov för att därefter skräddarsy lämplig utbildning Du lockas av digitala lösningar inom tandvården. Du har passion för utbildningar och har goda presentationsfärdigheter. Du har även förmågan att lära ut teknisk och klinisk information via digitala kanaler samt personliga möten. Kanske är du utbildad tandhygienist, tandtekniker eller annan profession från dentalbranschen som har brinnande intresse för affärer, implementering av digitala arbetsflöden och effektivisering.
Du är genuint intresserad av IT-relaterade lösningar, är van vid att själv strukturera din arbetsdag, har en positiv inställning och förstår och uppskattar värdet av att vara en del av ett dedikerat team där alla ställer upp för varandra.
Tjänsten som Clinical Implementation Specialist SureSmile är placerad på kontoret i Stockholm/Skarpnäck och rapporterar till Commercial Manager Digital Ortho.

Ansvarsområde
Ansvarig för utbildning och utveckling av SureSmile-kunder genom utbildning och support.

 • Planera, boka, utbilda, utveckla och supportera SureSmile-kunder
 • Ansvara för att genomföra planerad utbildningsplan med support från Commercial Manager och den globala produktgruppen
 • För att uppfylla målet med rollen behöver personen delta i olika aktiviteter, utbildningar, mässor eller kundbesök. Detta medför ett antal övernattningar.

Kravprofil

 • Eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet från dentalbranschen
 • God stilistisk förmåga i svenska och engelska
 • Mycket goda digitala kunskaper
 • Intresserad av teknik/system och digitala arbetsflöden
 • Bostadsort: Stockholm
 • Körkort
 • Meriterande:
  • Ortodontisk erfarenhet
  • Klinisk erfarenhet
  • Erfarenhet av nordiskt arbete
  • Bosatt centralt i Stockholm eller i söderort
  • Erfarenhet från andra digitala planeringsplattformar inom tandvården

Praktisk information:
Låter det som en spännande och utmanande tjänst? Tveka inte att höra av dig till oss, och har du frågor välkommen att kontakta Talent Acquisition Partner Viktoria Läbom på 031-376 47 10. Vi går igenom ansökningar kontinuerligt så skicka in så snart som möjligt eller senast den 15 november.

Länk till ansökning: https://career5.successfactors.eu/career?career_ns=job_listing&company=DENTSPLY&navBarLevel=JOB_SEARCH&rcm_site_locale=en_GB&career_job_req_id=64120

 Inlagt 4/11


Produktspecialist Digital Smile Solutions till Stockholm

Om Dentsply Sirona
Dentsply Sirona är världens största tillverkare av professionella tandvårdsprodukter med en 130-årig historia av innovation och service till tandvårdsindustrin och patienter över hela världen. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför ett komplett utbud av tand- och munhälsoprodukter, inklusive allmän tandläkarutrustning, med en stark portfölj av varumärken i världsklass. Dentsply Sirona Nordic består av en organisation med totalt ca 90 medarbetare, varav mer än hälften är fältsäljare, spridda på de olika nordiska länderna och lokalkontoren i Stockholm, Göteborg, Oslo, Köpenhamn och Esbo.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Produktspecialist kommer du att stärka vår position i Sverige där du har ett regionalt säljansvar för digitala lösningar mot tandvården. Du har en viktig roll där du kommer att få vara med och utveckla tandläkarkliniker mot en mer digital framtid. Du kommer att sälja en helhetslösning som kommer att lyfta kliniken och du kommer skapa nära relationer till tandläkare inom regionen.

I rollen som Produktspecialist blir du del av ett engagerat team spritt över Norden, vi stöttar och lyfter varandra och har roligt på jobbet. I denna roll utgår du från hemmakontor och får ansvar för försäljning av vår utrustning för digitala avtryck (Primescan), design (CEREC-mjukvara) och produktion (CEREC Primemill) samt företagets tandregleringslösning SureSmile till tandläkare. Du kommer vara involverad i alla säljprocesser och eftersom vi jobbar både via återförsäljare och direkt mot kund beroende på produkt har du goda möjligheter för att påverka processen genom din kunskap. Din bostadsort är Stockholmsområdet och du delar säljansvaret i Sverige med en kollega bosatt i Göteborg. Antalet övernattningar är ca 50 per år, primärt i Sverige men resor i övriga nordiska länder samt Tyskland förekommer också.

Vem är du?
Vi söker en person som har några års erfarenhet av försäljning inom dentalbranschen och som gärna redan har en viss förståelse för arbetsrutiner och -flöden på en klinik. Som Produktspecialist inom Digital Smile Solutions, kommer du att vara med på tandläkarens digitala resa från A till Ö – och det är då viktigt att du sätter dig in i kundens situation, behov och vision för kliniken. Du är duktig på att kommunicera och gillar att presentera och utbilda din kundgrupp. Du intresserar dig för IT-relaterade produkter, är van vid själv att strukturera din arbetsdag effektivt, har en positiv inställning och förstår och uppskattar värdet av att vara en del av ett dedikerat team där alla ställer upp för varandra. Du blir en del av vårt nordiska Digital Smile Solutions säljteam och rapporterar till Commercial Manager, Equipment.

Ansvarsområden

 • Besöka tandläkare i ditt område för att sälja våra digitala lösningar för intra-oral scanning, design och produktion samt digitala lösningar för tandreglering.
 • Genomföra produktpresentationer och delta i live-behandlingar
 • Vara den lokala produktspecialisten som återförsäljare och kunder kan rådgöra med
 • Identifiera och analysera kundsegment och affärsmöjligheter tillsammans med kollegor från andra produktområden
 • Genomföra säljstrategier för integrerade lösningar (t.ex. CAD/CAM och 3D-röntgen) tillsammans med vår specialist på digital integration
 • Ta del i utställningar/mässor.

Kravprofil

 • Eftergymnasial utbildning, t.ex. inom sälj, key account management eller liknande
 • Säljerfarenhet, gärna från dentalbranschen
 • God kunskap kring hur tandvården fungerar
 • God branschkännedom
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
 • Intresserad av teknik/system och digitala arbetsflöden
 • Bostadsort: Stockholm
 • Körkort

Praktisk information:
Låter det spännande att få vara med och påverka framtidens tandläkarkliniker in i den digitala eran? Tveka inte att höra av dig till oss, och har du frågor välkommen att kontakta Talent Acquisition Partner Viktoria Läbom på 031-376 47 10. Vi går igenom ansökningar kontinuerligt så skicka in så snart som möjligt eller senast den 15 november.

Länk till ansökning: https://career5.successfactors.eu/career?career%5fns=job%5flisting&company=DENTSPLY&navBarLevel=JOB%5fSEARCH&rcm%5fsite%5flocale=en%5fGB&career_job_req_id=64210&selected_lang=en_US&jobAlertController_jobAlertId=&jobAlertController_jobAlertName=&_s.crb=6unQXz68n%2bS30xTzP1yvjQPN1iUPt8TZCler8kCFkzs%3d

Inlagt 4/11